Nitric Oxide

De rode draad in de opleiding

Nobelprijs

In 1998 werd de Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde uitgereikt aan Ferid Murad, Robert F. Furchgott en Louis Ignarro voor hun ontdekking van de biologische signaalfunctie van stikstofmonoxide, Nitric oxide.

Nitric Oxide, de rode draad

Een goede doorbloeding is de basis van een goede gezondheid en kan lichamelijke  klachten voorkomen. Gelukkig bestaat er een manier om de doorbloeding in het lichaam te verbeteren. Een van de “oplossingen” om hiervoor zorg te dragen is het op orde brengen en houden van Nitric Oxide waarde.

Nitric Oxide speelt een heel belangrijke rol in het lichamelijke en geestelijke welzijn van mensen. Het wordt in de bloedvaten aangemaakt door endotheelcellen (het bedekkende laagje aan de binnenkant van bloedvaten, aderen en organen) en zorgt ervoor dat de vaatwand ontspant waardoor de bloedvaten verwijden en makkelijker kunnen uitzetten. Hierdoor verloopt de doorbloeding makkelijker en kunnen voedingsstoffen en bloed vrij door het lichaam stromen.

Naast een positieve invloed op je hart- en bloedvaten heeft de aanmaak van Nitric Oxide ook een positief effect op je zenuwstelsel, longen en immuunsysteem. Het is één van de belangrijkste moleculen in het lichaam en wordt wereldwijd door deskundigen een natuurlijk wondermiddel genoemd om gezond te blijven. 

Ik meld me aan