OVER DE OPLEIDING
Met de HBO-basisopleiding Vasculair therapeut word je opgeleid met specialistische kennis. Om te kunnen deelnemen is een Medische Basis Kennis een pré maar niet verplicht. Ben jij orthomoleculair therapeut, leefstijlcoach, diëtist, BIG geregistreerd of een andere affiniteit hebt met het menselijk lichaam, dan kan deze praktijkgerichte vakopleiding een welkome aanvulling zijn.
De opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (22 EC) en erkend door verschillende beroepsverenigingen waaronder de CAT, MBOG, BATC en VIV. Voor diverse beroepsverenigingen loopt de aanvraag nog. Staat jou beroepsvereniging hier nog niet bij, neem dan contact met ons op.
Het opleidingsmateriaal is zorgvuldig samengesteld door het vasculair opleidingsinstituut en mag worden gebruikt door de cursist. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het toepasbaar maken in de praktijk. Hoe interpreteer je bepaalde waardes, hoe zet je behandelmethodes in en hoe herken is vroegtijdig symptomen die kunnen leiden tot vasculaire problemen.
Lesdata eerstvolgende opleiding:
Donderdag 17 maart 2022
Donderdag 7 april 2022
Donderdag 28 april 2022
Donderdag 12 mei 2022
De lessen vinden plaats in Appeltern (West Maas en Waal)
Wil je meer weten, klik hier
Kosten: 995,-
De opleiding is vrijgesteld van BTW
In de afgelopen jaren hebben we al veel collega’s van kennis mogen voorzien. Door het enthousiasme van de cursisten hebben we de stap gezet naar een geaccrediteerde opleiding: de 4-daagse praktijkgerichte vakopleiding Vasculair Therapeut – basis . Dit is een samenwerkingsverband tussen HeartHealth van Rob van der Ven en Natural Balanz van Anita Krijnen. We zijn blij en trots dat we met nog meer professionals onze kennis kunnen delen.
Dit leer je tijdens de 4-daagse opleiding VASCULAIR THERAPEUT - basis
HOMEOSTASE
Het in kaart brengen van mogelijke onbalans en hoe het zelfhelend vermogen van het lichaam ge(her)activeert kan worden.
KENNIS
Je verkrijgt kennis, op wetenschappelijk niveau, over de onderliggende oorzaken van de diverse vasculaire disbalansen.
HERKENNEN
Inzicht in de reguliere manier van denken en herkennen van risicofactoren die onderliggend kunnen zijn aan ziekten en aandoeningen in het vasculaire systeem.
BEHANDELPLAN
Werkwijze, stappenplan en behandeling opzetten voor aandoeningen in het vasculair systeem.
OPVOLGING
Mogelijkheden voor deelname in het netwerk van Vasculair Therapeuten, intervisiemogelijkheden, vervolgdiscussietraject d.m.v. Facebook groepen, vervolgdagen en persoonlijke ondersteuning.
COMMUNICATIEMETHODEN
Communicatie voorbeelden geven waardoor het voor de therapeut makkelijk wordt om iets ingewikkelds op een eenvoudige manier uit te leggen.
KLANTBEGELEIDING
Specifieke communicatietrainingsmethode zodat de therapeut iedere klant van A naar Beter kan helpen.
DIRECT TOEPASBAAR
Deze methode van werken is bewezen en de kennis is na afloop direct toepasbaar in de praktijk. De bijbehorende documenten zijn beschikbaar voor de deelnemer.
GROEI ALS THERAPEUT
Persoonlijke groei als therapeut. De eigen inbreng van de deelnemer zorgt ervoor dat deze meedenkt in de gehele keten van kennis en methode.
Dit leer je tijdens de 4-daagse opleiding VASCULAIR THERAPEUT - basis
Dag 1 | Basis
Wat is gezondheid en hoe is het gesteld met de gezondheid in Nederland? We kijken naar de anatomie van het hart en het bloedvatenstelsel en gaan ons verdiepen in alle facetten van
bloed: wat is bloed eigenlijk en wat is de samenstelling en functie van bloed?
Hoe werken de grote en de kleine bloedsomloop en wat is de functie daarvan?
Verder kijken we naar de vaatwand en de lymfe en gaan we het hebben over bloeddruk: wat is boven- en onderdruk en wat wordt verstaan onder arteriële
stijfheid? Ook zuurstof en alles wat daarmee samenhangt is een onderwerp dat
deze dag uitgebreid onder de loep genomen wordt: we gaan ons verdiepen in de
ademhaling, de longen en mogelijke longproblemen, we kijken naar het
zuurstofgehalte in het bloed en leren ook hoe dit gemeten kan worden. Verder
bespreken we wat risicofactoren zijn voor vasculaire klachten, zoals leefstijl,
alcohol en roken. Iedere lesdag wordt een aantal nutriënten bekeken en de inzetbaarheid daarvan.
Gedurende de dag wordt theorie met praktijk afgewisseld en gaan we aan de slag met vasculair meetapparatuur, waaronder een bloeddrukmeter, Smart Pulse, saturatiemeter, vetzuurmeting en het afnemen van een bloedtest cardio profiel.
Dag 2 | Nitric Oxide
Deze dag wordt het endotheel uitgebreid besproken: wat is het endotheel en wat is de precieze functie ervan? Hoe werkt het endotheel en wat zijn kenmerken en ziektebeelden wanneer sprake is van afwijkingen aan het endotheel? Wat zijn risicofactoren? Je leert over angiogenese en alle facetten van Nitric Oxide, een middel dat in 1998 de Nobelprijs voor de geneeskunde heeft gewonnen. Ook gaan we aan de slag met de hartslagvariabliteit (HRV) en de vitamines D3 en K2.
Wederom wordt gedurende de dag theorie met praktijk afgewisseld en gaan we aan de slag met vasculair meetapparatuur, waaronder een speekseltest en gaan we dieper in op de Smart Pulse.
Dag 3 | Cholesterol
Welke metingen worden
uitgevoerd in het reguliere circuit, wat zijn normaalwaarden en hoe worden deze
in het reguliere circuit bepaald? Je leert ook een
vertaalslag te maken van de waarden wat dit zegt over de gezondheid. Vervolgens
gaan we dieper in op cholesterol: wat is het, wat doet het, wat zijn LDL, HDL
en triglyceriden? Wanneer is sprake van inflammatie? Er wordt nader ingegaan op supplementen,
waarop te letten hierbij en je krijgt meer informatie over vitamines, mineralen
en alles omtrent de vetzuren 3-6-9.
De praktijkervaring bestaat deze les uit het bespreken van de resultaten van een reguliere bloedtest en van een cardio profiel.
Dag 4 | Vasculaire therapie in de praktijk
Op deze dag wordt doorgenomen hoe je alle theorie in de praktijk kan toepassen wanneer je een cliënt ziet: wat vraag je een cliënt in de anamnese, welke metingen kan je inzetten, wat is het advies en behandelplan en hoe breng je dit naar de cliënt. Daarnaast worden alle toepassingen en ziektes besproken die kunnen voortkomen uit een vasculair disfunctioneren en hoe hier in de praktijk mee kan worden omgegaan om een zo goed mogelijk advies te geven aan cliënten.
De ziektebeelden met bijbehorende tips worden oppervlakkig besproken. In de vervolgopleiding komen deze uitvoerig aan bod.
